The Great Cooking Blog

Ceviche!

Publicerad 2014-12-09 14:38:38 i Latino,

 
 
Älskar att leta efter originalrecept! Många tvistar ju om var Cevichen kommer ifrån men de flesta säger ändå Peru. Här har jag googlat runt tills jag hittade ett recept som såg ut som de recept jag såg på spanska. Fisken har jag valt en sej eftersom det är en billig och bra fisk:
 
1 paket fryst Sejfilé
4 stora sötpotatisar
salt
1 paket små Majskolvar
4 st lime
1/2 citron
1/2 röd chili
1 rödlök
1 kruka koriander
1 msk olivolja
 
Gör såhär:
Tina fisken. Skär den sedan i 2 *2 cm stora tärningar och lägg den i en bunke. Pressa lime och citron över fisken. Sätt plastfolie över och låt den stå i några timmar i kylskåpet. Gärna över natten. Rör om då och då.
 
Skala potatisen och dela den i skivor. Låt den koka i saltat vatten ca 10 minuter, eller tills den är lagom mjuk.
Koka majsen vatten i 5 min.
 
Kärna ur och finhacka chili och lök. Blanda i dem i bunken och häll i olivlja och klipp över lite koriander.
Det går bra att servera direkt eller låta den stå och dra ytterligare någon timme till.
 
Serveras som förrätt för 4 personer.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tjej med rötterna i Norrland som självklart delar med sig av gamla Norrländska recept men även kryddar med lite Persiska också. Hoppas det ska smaka!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela