The Great Cooking Blog

Smarrig spenatsoppa

Publicerad 2014-12-09 15:25:00 i Soppa,

 
 
 
500 g fryst hackad Spenat
5 dl vatten
1 msk smör
1 msk hackad gräslök
3 msk vetemjöl
2 msk grönsaksfond
1 dl grädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm muskot
4 ägg
 
 
Gör såhär:
Häll lite vatten i en kastrull. Lägg i spenaten och tina långsamt. Tilsätt smör och hackad gräslök. Pudra på mjölet och häll på resten av vattnet. 
Häll i fonden och låt soppan koka i ca 10 min under lock.
Rör i grädde och tillsätt salt, peppar och muskot.
Koka ägg i 4 minuter. Skala dem och dela dem på längden och lägg i ett ägg per skål.
Servera med vitt bröd.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tjej med rötterna i Norrland som självklart delar med sig av gamla Norrländska recept men även kryddar med lite Persiska också. Hoppas det ska smaka!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela