The Great Cooking Blog

Underbara Chili

Publicerad 2014-07-13 18:27:00 i Höst, Köttfärs, Latino,

Chili con Carne är riktig Comfort Food för mej. Sådan här varm, mättande, tröstande mat. Jag minns när min pappa lärde sig göra chilensk chili av sina elever som han sedan serverade oss barn. Chilin var stark så att ögonen tårandes och när vi tyst klagade sa han barskt "ät upp det och ta det som en man!" Så vi tre flickor åt och fnittrande och tävlade om vem som kunde äta den mest utan att bränna sönder sin mun.
 
Min Chili är inte lika stark men dock har jag googlat mej till olika mexikanska recept, allt för att få den mest autentiska känslan av en riktig Chili. Med smaker som oregano och spiskummin som dominerade de flesta recepten kommer här en väldigt hyfsad mexikansk Chili:
 
 
 
 
Matolja
0,5 lök
2 vitlöksklyftor
300 gram köttfärs
salt
peppar
1 msk tomatpuré
3 finhackade tomater
1 finhackad grön paprika
1 burk vita bönor
oregano
spiskummin
persilja
koriander
chilipulver
 
Stek hackad lök och pressad vitlök i matoljan.
Tillsätt köttfärsen.
Salta och peppra efter smak.
Pressa i tomatpurén och rör noga. Låt det puttra ihop i ca 5 minuter.
Tillsätt sedan tomaterna och paprikan. Häll på vita bönor och krydda med kryddorna. Börja med ca en halv tesked av dem och smaka av så märker du om du vill ha lite mer av något sedan. Stek på svag värme i ca 15 minuter.
 
Servera med vitt bröd, en Corona och avsluta med en liten tequila så är du båda mätt och glad efteråt.
 
Och kom ihåg! Till denna Chili serveras INGET ris!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tjej med rötterna i Norrland som självklart delar med sig av gamla Norrländska recept men även kryddar med lite Persiska också. Hoppas det ska smaka!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela