Äkta Paella

1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
smör
1pkt saffran
2,5 dl avioriris
5-6 dl vatten
3 msk kycklingfond
40 g smör
1 tsk pressad limesaft
1 krm sambal oelek
1 påse fryst skaldjursmix
1 paprika
3 tomater
1 påse frysta kycklingvingar
1 påse frysta bläckfiskringar
0,5 dl grovhackad persilja
Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs i smör i en stekpanna. Rör i saffran och ris. Häll på vatten och fond. Låt riset koka på svag värme under lock i ca 20 min.
Fräs i smör i en stekpanna. Rör i saffran och ris. Häll på vatten och fond. Låt riset koka på svag värme under lock i ca 20 min.
Rör ihop smör, limesaft och sambal oelek i en kastrull.
Värm skaldjursmixen med lite vatten i en annan kastrull.
Hacka paprika och tomater i små tärningar.
Värm kycklingvingarna i ugnen.
När riset är klart blandar du i skaldjursmixen, grönsakerna och kycklingen. Stek upp bläckfiskringarna och dekorera med dem över paellan. Strö sist över persiljan.
Paellan tar tid att tillaga men när den är klar är den verkligen värd allt slit.
