The Great Cooking Blog

Äkta Paella

Publicerad 2014-03-16 13:09:00 i Spanskt,


 
 
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
smör
1pkt saffran
2,5 dl avioriris
5-6 dl vatten
3 msk kycklingfond
 
40 g smör
1 tsk pressad limesaft
1 krm sambal oelek
 
1 påse fryst skaldjursmix
1 paprika
3 tomater
1 påse frysta kycklingvingar
1 påse frysta bläckfiskringar
0,5 dl grovhackad persilja
 
Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs i smör i en stekpanna. Rör i saffran och ris. Häll på vatten och fond. Låt riset koka på svag värme under lock i ca 20 min.
 
Rör ihop smör, limesaft och sambal oelek i en kastrull.
Värm skaldjursmixen med lite vatten i en annan kastrull.
Hacka paprika och tomater i små tärningar.
Värm kycklingvingarna i ugnen.
 
När riset är klart blandar du i skaldjursmixen, grönsakerna och kycklingen. Stek upp bläckfiskringarna och dekorera med dem över paellan. Strö sist över persiljan.
 
Paellan tar tid att tillaga men när den är klar är den verkligen värd allt slit.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tjej med rötterna i Norrland som självklart delar med sig av gamla Norrländska recept men även kryddar med lite Persiska också. Hoppas det ska smaka!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela