The Great Cooking Blog

Fantastiska biffar

Publicerad 2014-03-01 19:08:00 i Helgmat, Köttfärs,

 
2 msk ströbröd
4 msk vatten
3 st ägg
500 g köttfärs
1/2 finhackad lök
2st pressade vitlöksklyftor
150 g fetaost
1 knippe basilika
1 liten burk soltorkade tomater
salt o peppar
 
Blanda ströbröd, vatten och ägg. Rör om och låt svälla i ca 10 min.
Tillsätt köttfärs, löken, vitlöken och smulad fetaost. Skär några soltorkade tomater och basilikabladen i små strimmor. Salta och peppra. Rör om ordentligt.
 
Ta upp små delar av blandningen med en matsked och forma dem till biffar. Bryn dem lätt i smör så att de får färg. Lägg dem sedan i en form i ugnen och stek dem ca 10 min på varje sida.
 
Serveras med klyftpotatis, sallad med oliver och tzatziki.
 
Alt. såser; kantarellsås eller ädelostsås.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tjej med rötterna i Norrland som självklart delar med sig av gamla Norrländska recept men även kryddar med lite Persiska också. Hoppas det ska smaka!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela