Räksoppa med vitt vin och chili

Denna soppa är underbart god! Den måste ni bara prova, len och mjuk med lite sting i. Serveras gärna med hemmagjorda vitlöksbröd.
500 g räkor med skal
1 lök
1 vitlöksklyfta
1/2 chili
2 msk smör
3 msk tomatpuré
2 dl torrt vitt vin
3 dl grädde
salt
Skala räkorna och spara skalen. Lägg räkorna i kylskåpet och skalen i en stor gryta.
Finhacka löken och lägg dem i grytan med en pressad vitlök, finhackad chili och en klick smör.
Stek dem i ca 2 minuter. Rör om då och då.
Tillsätt tomatpurén och stek ytterligare någon minut.
Häll sedan i vin och låt koka i 5 minuter med lock på.
Sila ner soppan i en mindre gryta. Pressa all saft ur skalen med en gaffel.
Vispa ner grädde och värm upp soppan. Salta och smaka av.
Klipp ev över lite persilja. Kan värmas dagen efter om man vispar upp den under uppvärmning.
