The Great Cooking Blog

Saffranspannacotta

Publicerad 2015-08-04 10:19:10 i Efterrätt, Jul,

 
Väldigt lätt att göra och väldigt god, med underbar smak av saffran. Denna efterätt smakar verkligen jul.
 
2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 pkt saffran (50 g)
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 passionsfrukter
 
Lägg gelatinbladen i en liten skål med vatten i ca 5 minuter.
Koka upp grädde, saffran och socker i en kastrull.
Rör om försiktigt.
Tag upp gelatinbladen och lägg dem i gräddblandningen så att de smälter.
Låt svalna och tillsätt vanlijsockret.
Häll upp panacottan i små glas.Låt stela i kylskåpet i minst tre timmar.
Garnera med passionsfrukt innan servering.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tjej med rötterna i Norrland som självklart delar med sig av gamla Norrländska recept men även kryddar med lite Persiska också. Hoppas det ska smaka!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela