The Great Cooking Blog

Saffranskladdkaka med vit choklad

Publicerad 2015-07-16 14:21:00 i Efterrätt, Jul,

 
 
100 gr Smör
50 g Saffran
100 gr Vit choklad
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
 
Tillbehör:
Naturell Färskost
Citronsaft
Florsocker
ev riven citronskal
 
Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Smält smöret i en kastrull. Rör ner saffran. Bryt chokladen i mindre bitar och rör ner den i smöret. Rör om så att chokladen smälter.
 
Blanda ägg och socker i en skål. Rör ner smörblandningen och sedan mjölet. Rör om försiktigt med en elvisp så allt blandas. Häll smeten i formen.
 
Grädda kakan mitt i ugnen på 175 grader i 20 minuter.
Låt svalna i formen på ett galler. Vänta till kakan är ordentligt kall innan den serveras.
 
Tillbehör:
Rör ihop 200 g naturell färskost med citronsaft ev riven citronskal och lite florsocker. Servera med hallon eller rårörda hallon.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tjej med rötterna i Norrland som självklart delar med sig av gamla Norrländska recept men även kryddar med lite Persiska också. Hoppas det ska smaka!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela