The Great Cooking Blog

Soup-e Morgh -persisk kycklingsoppa

Publicerad 2013-11-27 13:33:00 i Kyckling, Persiskt, Soppa,

 

Det finns så många olika varianter på denna soppa, men här är en version som jag har lärt mig:
 

4 kycklingklubbor
1 medelstor lök
2 små morötter
2 vitlöksklyftor
2 små tomater
1 msk tomatpuré
1 Kycklingbuljong
4 små potatisar
En knippe färsk persilja, hackad
En handfull nudlar av väldigt liten storlek
Salt
2 lime eller citroner

 

Tvätta kycklingklubborna och bra bort huden. Lägg dem i en stor kastrull och täck dem med vatten.
Tärna lök, vitlök, morötter och tomater (utan skal) i små bitar som är mindre än en tärnings storlek.
Tillsätt tomatpurén. Salta och tillsätt buljongen. Koka på medelhög värme i ca 45 minuter.

Tillsätt potatis i små tärningar samt finhackad persilja och koka i 10 minuter. Tillsätt nudlarna och mer vatten om det behövs. Nudlarna i den tid som står anvisad på förpackningen.

Tillsätt limesaft, smaka och justera kryddningen.

Servera soppan varm!

Saft med smak från förr

Publicerad 2013-11-21 16:08:00 i Dryck,

 

Kokade saft i helgen med min yngste son. Den här saften gjorde jag när jag var ung och bodde hemma hos min pappa, jag vet inte vem som tipsade om den men den smakar precis lika god nu.
 
Flaskan köpte jag i Norrland men man kan så klart beställa den med om du kikar in på:
 
http://www.konditoriopalen.se/sv/mormors-saft
 
Finns i smakerna: Apelsin, Hallon, Smultron, Jordgubb och Åkerbär.
 
När du kokat klart saften får du ut ca 2 liter ospädd saft som är den godaste saft jag någonsin smakat!
 
Frågor? Maila gärna Konditori Opalen på:  [email protected]
 

Om

Min profilbild

Tjej med rötterna i Norrland som självklart delar med sig av gamla Norrländska recept men även kryddar med lite Persiska också. Hoppas det ska smaka!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela