Soup-e Morgh -persisk kycklingsoppa

Det finns så många olika varianter på denna soppa, men här är en version som jag har lärt mig:
4 kycklingklubbor
1 medelstor lök
2 små morötter
2 vitlöksklyftor
2 små tomater
1 msk tomatpuré
1 Kycklingbuljong
4 små potatisar
En knippe färsk persilja, hackad
En handfull nudlar av väldigt liten storlek
Salt
2 lime eller citroner
Tvätta kycklingklubborna och bra bort huden. Lägg dem i en stor kastrull och täck dem med vatten.
Tärna lök, vitlök, morötter och tomater (utan skal) i små bitar som är mindre än en tärnings storlek.
Tillsätt tomatpurén. Salta och tillsätt buljongen. Koka på medelhög värme i ca 45 minuter.
Tillsätt potatis i små tärningar samt finhackad persilja och koka i 10 minuter. Tillsätt nudlarna och mer vatten om det behövs. Nudlarna i den tid som står anvisad på förpackningen.
Tillsätt limesaft, smaka och justera kryddningen.
Servera soppan varm!