The Great Cooking Blog

Tacos på vårt sätt

Publicerad 2014-12-15 09:20:09 i Latino,

 
 
En taco ska vara saftig och vara både söt och salt tycker vi och följer alltid detta recept:
 
1 lök
1 tomat
1 avokado
salt
1 kruka sallad
jordnötter
russin
2 dl gräddfil
1 burk tacosås
600 g köttfärs
1 förpackning tacokrydda
1 förpackning hårda tacoskal
1 förpackning mjuka tacobröd
 
 
Gör såhär:
Skala och finhacka löken och häll den i en liten skål.
Finhacka tomaten och lägg den i samma skål.
Skala och finhacka advokadon och lägg den i skålen.
Salta lite och rör om.
Stek köttfärsen så att den får färg.
Krydda färsen med tacokryddan. Rör om och låt puttra i 5 minuter.
Skölj och hacka salladen och lägg den sedan i en skål.
Ställ fram övriga varor på bordet.
 
Plocka bland dina favoriter och njut!
 
 
 
 
 

Världens snabbaste äppelpaj

Publicerad 2014-12-14 16:12:00 i Bakat, Efterrätt,

 
4 äpplen
1 tsk kanel
2 dl vetemjöl
1 dl socker
ca 50 g smör
 
Värm ugnen till 175 grader.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena i ca 1 cm tjocka skivor.
Lägg dem tätt i en form.
Pudra kanel över.
Blanda mjöl och socker och häll ett tunt lager över äpplena.
Skiva kallt smör med en osthyvel över allt.
Var noga så att det täcker ordentligt.
Grädda i ugnen i ca 45 min.
 
Servera med vaniljsås.
 

Smarrig spenatsoppa

Publicerad 2014-12-09 15:25:00 i Soppa,

 
 
 
500 g fryst hackad Spenat
5 dl vatten
1 msk smör
1 msk hackad gräslök
3 msk vetemjöl
2 msk grönsaksfond
1 dl grädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm muskot
4 ägg
 
 
Gör såhär:
Häll lite vatten i en kastrull. Lägg i spenaten och tina långsamt. Tilsätt smör och hackad gräslök. Pudra på mjölet och häll på resten av vattnet. 
Häll i fonden och låt soppan koka i ca 10 min under lock.
Rör i grädde och tillsätt salt, peppar och muskot.
Koka ägg i 4 minuter. Skala dem och dela dem på längden och lägg i ett ägg per skål.
Servera med vitt bröd.
 
 

Ceviche!

Publicerad 2014-12-09 14:38:38 i Latino,

 
 
Älskar att leta efter originalrecept! Många tvistar ju om var Cevichen kommer ifrån men de flesta säger ändå Peru. Här har jag googlat runt tills jag hittade ett recept som såg ut som de recept jag såg på spanska. Fisken har jag valt en sej eftersom det är en billig och bra fisk:
 
1 paket fryst Sejfilé
4 stora sötpotatisar
salt
1 paket små Majskolvar
4 st lime
1/2 citron
1/2 röd chili
1 rödlök
1 kruka koriander
1 msk olivolja
 
Gör såhär:
Tina fisken. Skär den sedan i 2 *2 cm stora tärningar och lägg den i en bunke. Pressa lime och citron över fisken. Sätt plastfolie över och låt den stå i några timmar i kylskåpet. Gärna över natten. Rör om då och då.
 
Skala potatisen och dela den i skivor. Låt den koka i saltat vatten ca 10 minuter, eller tills den är lagom mjuk.
Koka majsen vatten i 5 min.
 
Kärna ur och finhacka chili och lök. Blanda i dem i bunken och häll i olivlja och klipp över lite koriander.
Det går bra att servera direkt eller låta den stå och dra ytterligare någon timme till.
 
Serveras som förrätt för 4 personer.
 
 

Om

Min profilbild

Tjej med rötterna i Norrland som självklart delar med sig av gamla Norrländska recept men även kryddar med lite Persiska också. Hoppas det ska smaka!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela