Pizzabullar för vuxna

15 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
2 msk olivolja
1 dl durumvete
6 dl vetemjöl special
Smula jästen i en bunke och lös upp det med vatten. Tillsätt strösocker, flingsalt och olivolja. Tillsätt durumvete och vetemjölet lite i taget. Knåda degen i ca 10 minuter.
Låt jäsa i ca 45 minuter under en bakduk. Sätt ugnen på 250 grader. Dela degen i två delar. Kavla ut den och lägg på dina tillbehör. Grädda sedan i ugnen i ca 10 minuter.
Tomatsås:
1 burk passerade tomater
1 pressad vitlök
2 msk tomatpuré
svartpeppar och salt
Rör ihop tomatsåsen. Värm den och låt den småkoka i ca 10 min. Låt svalna.
Tillbehör:
1 burk sardiner
oregano
flingsalt