The Great Cooking Blog

Fylld paprika

Publicerad 2014-11-14 13:33:05 i Halloween,

 
3 paprikor
2 msk olivolja
1 tsk salt
 
Fyllning:
4 potatisar
1 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk peppar
1 msk smör
1 paket kabanoss
1 burk majs
Riven ost
 
 
Tillagning:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär av toppen i ett sick-sack mönster ca 2 cm nedanför toppen.
Skär loss kärnorna i paprikan. Ta ur och skölj.
Gnid in paprikadelarna i olivolja och salt.
Ställ dem i ugnen, alla delar för sig. Låt dem grillas i ca 25 minuter (eller tills de ser lagom mjuka ut och har fått färg).
 
Gör fyllningen undertiden:
Koka skalad potatis tills den är väldigt mjuk. Häll bort vattnet och tillsätt smör, mjölk, salt och peppar. 
Mosa ihop till potatismos och ställ åt sidan.
Skär kabanossen i små bitar och stek i stekpannan.
Koka upp majsen i saltat vatten.
Blanda sedan mos, kabanoss och majs i paprikorna.
Täck dem med riven ost och lägg locket på.
Kör sedan dem på grillvärme i några minuter så osten smälter.
 
 

Smaskig Pumpasoppa

Publicerad 2014-11-14 13:01:12 i Halloween,

 
1 pumpa (ca 1,5 kg)
1 gul lök
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl vitt vin
4 dl vatten
2 dl grädde
2 krm curry
 
 
Tillagning:
Skär pumpan i klyftor och skär bort skalet.
Skär bort trådar och kärnor.
Skala och hacka lök och vitlök.
 
Fräs löken i olivolja i en stor gryta. Tillsätt vitlöken, salt, vitpeppar samt pumpa. Stek dem i några minuter samtidigt som du rör i grytan.
 
Häll på vattnet och låt koka i ca 40 minuter. Pumpan måste vara väldigt mjuk.
 
Mixa sedan soppan med en stavmixer. Tillsätt grädde och värm upp.
 
Smaka av med salt, vitpeppar och curry.
 
Serveras med bröd.
 
 

Om

Min profilbild

Tjej med rötterna i Norrland som självklart delar med sig av gamla Norrländska recept men även kryddar med lite Persiska också. Hoppas det ska smaka!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela