The Great Cooking Blog

Lätta kycklinggrytan

Publicerad 2015-08-21 16:03:00 i Kyckling,

 
 
1 tsk matolja
600 g kycklingfilé
1/2 purjolök
2 1/2 dl grädde
2 msk tomatpuré
2 msk dijonsenap
2 msk kycklingbuljong
1 knippe broccoli
salt och peppar
persilja 
 

Kantarellsoppa med ädelost

Publicerad 2015-08-06 11:53:09 i Höst, Soppa,

 
Åh, den här soppan är helt enkelt underbar! Det är den godaste soppa jag lagat, så fyllig och rik i smak. Här har jag blandat lite mellan olika recept och hittat på något nytt. Hoppas det ska smaka.
 
1 l kantareller
1/2 lök
smör
3 dl grädde
0,5 l vatten
2 msk ädelost
2 msk kantarellfond
salt och peppar
 
 
Hacka kantarellerna och löken fint och stek dem i en stor gryta med en klick smör.
Stek dem på hög temperatur tills det mesta av vätskan försvunnit.
Tag ur ca 1 dl kantareller att spara till senare.
Tag av kastrullen från spisen och häll i hälften av grädden.
Mixa med en stavmixer och häll på mer och mer grädde.
Häll sist i vattnet, mixa lite och ställ kastrullen sedan på plattan igen för att värma upp den.
Lägg i en klick ädelost, resten av kantarellerna och häll i kantarellfonden.
Krydda, rör om och smaka av.
 
 

Mumsig potatissallad

Publicerad 2015-08-05 12:28:20 i Potatis,

 
 
6 potatisar
2 dl creme fraiche
2 msk majonäs
1 msk dijonsenap
2 dl ärtor
salt
 
Skala och dela potatisarna i hälften på längden.
Koka dem i ca 15 minuter i salt vatten.
Lägg övriga ingredienser i en skål och rör om.
Salta och smaka av.
Skölj potatisarna i kallt vatten då dem är klara.
Dela dem i ca 1 cm och blande dem försiktigt i röran.
Klipp ev över lite persilja.
 

Saffranspannacotta

Publicerad 2015-08-04 10:19:10 i Efterrätt, Jul,

 
Väldigt lätt att göra och väldigt god, med underbar smak av saffran. Denna efterätt smakar verkligen jul.
 
2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 pkt saffran (50 g)
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 passionsfrukter
 
Lägg gelatinbladen i en liten skål med vatten i ca 5 minuter.
Koka upp grädde, saffran och socker i en kastrull.
Rör om försiktigt.
Tag upp gelatinbladen och lägg dem i gräddblandningen så att de smälter.
Låt svalna och tillsätt vanlijsockret.
Häll upp panacottan i små glas.Låt stela i kylskåpet i minst tre timmar.
Garnera med passionsfrukt innan servering.
 
 
 

Räksoppa med vitt vin och chili

Publicerad 2015-08-03 14:31:00 i Soppa,

 
Denna soppa är underbart god! Den måste ni bara prova, len och mjuk med lite sting i. Serveras gärna med hemmagjorda vitlöksbröd.
 
500 g räkor med skal
1 lök
1 vitlöksklyfta
1/2 chili
2 msk smör
3 msk tomatpuré
2 dl torrt vitt vin
3 dl grädde
salt
 
Skala räkorna och spara skalen. Lägg räkorna i kylskåpet och skalen i en stor gryta.
Finhacka löken och lägg dem i grytan med en pressad vitlök, finhackad chili och en klick smör.
Stek dem i ca 2 minuter. Rör om då och då.
 
Tillsätt tomatpurén och stek ytterligare någon minut.
 
Häll sedan i vin och låt koka i 5 minuter med lock på.
 
Sila ner soppan i en mindre gryta. Pressa all saft ur skalen med en gaffel.
Vispa ner grädde och värm upp soppan. Salta och smaka av.
 
Klipp ev över lite persilja. Kan värmas dagen efter om man vispar upp den under uppvärmning.
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Tjej med rötterna i Norrland som självklart delar med sig av gamla Norrländska recept men även kryddar med lite Persiska också. Hoppas det ska smaka!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela